Het officiele Peaky Blinders bordspel van Peakyblindersbordspel.nl
Het officiele Peaky Blinders bordspel

Het Peaky Blinders bordspel is ontwikkeld met de gedachte dat je tot het laatste moment meedoet om de winst. Geen Monopoly dus waar je zonder de Kalverstraat vaak langzaam doodbloedt. 
Leuk dat iedereen tot het laatst mee doet, maar ik wil winnen!
Kijk, daar houden we van! Het Peaky Blinders bordspel is gemaakt voor en door fanatieke bordspel fanaten. Daarom geven wij jou een aantal tips waarmee je jouw tegenstanders voor kunt blijven. Mits je natuurlijk een beetje geluk hebt.


Speltip 1:
Bij de start van het Peaky Blinders bordspel krijg je 3 verschillende missiekaarten. Deze kaarten bepalen je strategie voor de rest van het spel. 1 van deze kaarten moet je open aanbieden op tafel. De meest gebruikte methode is de kaart openleggen waarop staat welk gebied je moet veroveren. Zodra je jouw gebied gaat veroveren is dat namelijk toch direct duidelijk door middel van het plaatsen van fiches in jouw gebied. De geoefende speler kan hiermee experimenteren. Bijkomend voordeel is dat je de twee “verzamel missies, bijvoorbeeld 10 car parts” nog even geheim kunt houden.


Speltip 2:
Het lijkt voor de hand liggend om direct zoveel mogelijk goederen te gaan verzamelen en zo jouw missies snel af te ronden. Mits je hoge ogen gooit op de diverse locaties zal je ook behoorlijk ver komen. Echter is er nog een andere tactiek, een tactiek die door tientallen keren het spel te spelen zich heeft bewezen. Alles draait om gebalanceerd spullen en krachten verzamelen. Ga je vol voor “wapens”? Dan zullen jouw tegenstanders dit direct doorhebben en je proberen een hak te zetten. Het is verstandiger om diverse materialen te verzamelen, ruilen en inwisselen voor geld kan namelijk na elke ronde, en vooral veel in te zetten het verzamelen van extra punten bij “Charisma, Intellect, Strenght”. Deze extra punten mag je namelijk continu inzetten bij elke worp en leveren dus veel sneller resultaat.


Speltip 3:
Leadership en horsepower zijn zeer belangrijke zaken in het Peaky Blinders bordspel. Leadership bepaalt namelijk wie er in welke ronde mag beginnen en dat geldt ook voor de paardenrace, de beroemde Epsom Derby. Het verzamelen van “horsepower” in combinatie met “members” levert je niet alleen een voorsprong op (6 1+ horsepower levert je een voorsprong van 6 plaatsen op bij de race) maar die extra “members” zorgen er ook voor dat je veel meer geld ontvangt als je de race wint! Tip: Wil je perse de Epsom Race winnen maar heb je last van concurrentie? Speel dan met je fortune tokens. Deze geven jouw per worp tijdens de race een extra punt dat je bij je dubbelresultaat mag optellen.


Speltip 4:
Speel het Peaky Blinders bordspel zo onopvallend mogelijk. In het spel zitten “conflict cards”. Deze kaarten zijn verdeeld in 2 categorien; Defence en Offence. Gebruik deze kaarten om jezelf te verdedigen of voor jezelf voordeel uit te halen door je tegenstanders aan te vallen. Zodra de eerste kaarten gespeeld zijn zul je merken dat er vaak wraak wordt genomen. Ontsnap aan dit tactische steekspel door voorzichtig te zijn met uitdelen. Tenzij je niet anders meer kunt, all or nothing dus.


Speltip 5:
Wees voorzichtig met je “strength” maar benut deze mogelijkheid wel. Strength is een krachtig middel om in te zetten om zo snel mogelijk materialen en krachten te verzamelen. Maar wees gewaarschuwd. Elke keer dat je Strength inzet is de Birmingham Police gewaarschuwd en loopt je “Suspicion meter” op. Laatste balkje bereikt? Dan vertrek je naar de plaatselijke gevangenis. Je kunt Strength dan tijdelijk niet meer inzetten. Tevens raak je alle extra punten hiervan kwijt. Je kunt jezelf voor een bepaald bedrag vrij kopen. Probeer tijdens het spel jouw “suspicion meter” in bedwang te houden door niet te agressief te spelen en in Birmingham City in te zetten op het verlagen van deze suspicion meter.
Deze 5 tips krijg je direct van de bedenker van het spel, vele uren hebben wij dit getest en hoewel je ook geluk moet hebben kom je met deze 5 tips voor het Peaky Blinders bordspel een heel eind op weg.Heb je toch nog vragen? Benader ons via Facebook! Wij leggen je graag uit hoe bepaalde regels werken of hoe je eindelijk die lastige tegenstander verslaat.